Om oss

IMT Insamlingstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation vars kärnverksamhet är att ge direkt stöd till brottsoffer utsatta för människohandel. Här finns över 15 års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället.

Bakgrund

IMT startade som en utlöpare från Samverkan mot trafficking.

Namnlös
Partnerskapet Samverkan mot trafficking (2005-2007) var ett av de största initiativen någonsin i Sverige och fungerade som en plattform för en rad olika aktiviteter i kampen mot människohandel.
Ett tjugotal myndigheter och aktörer från det civila samhället medverkade med målet att öka samverkan mellan myndigheter och ideella organisationer såväl nationellt som internationellt.
Ett av de problemområden som identifierades inom ramen för Samverkan mot trafficking är att stöd till brottsoffer för människohandel hittills varit eftersatt.
Samverkan mot trafficking tog hösten 2007 initiativ till att starta  IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking.

Läs mer om Samverkan mot trafficking genom att klicka här.

Vision

IMT:s vision är en värld utan människohandel.

Verksamhetsidé

Kärnverksamhet är att verka för att brottsoffer för människohandel får ett värdigt stöd där utgångspunkter är individens aktörskap, det vill säga med empowerment som metod och mål. IMT skall specifikt:
• stödja utsatta människor, flickor och kvinnor, pojkar och män utsatta för trafficking för sexuellt utnyttjande eller för andra ändamål.
• stödja specifika insatser för att motverka människohandel för sexuella eller andra ändamål.

Utöver detta verkar vi för att sprida information samt öka kunskapen om människohandel.

Senior volontär sökes med start mars 2020

Nu behöver IMT förstärka vårt team med 1-2 medarbetare som hjälper oss på volontär basis. Som volontär vill du vara med och kämpa för att vår verksamhet skall bli ännu bättre. Du ställer dig bakom vår verksamhetsidé och vill bidra med konstruktivt arbete för att fler barn, unga och vuxna ska kunna ta sig ur ett liv i människohandel. Din insats öppnar dörren för oss att tillsammans kunna göra ett bättre jobb. Du kommer med i ett team som har mer än 15 års samlad erfarenhet av att arbeta mot människohandel och stödja dess brottsoffer. Vi har Sverige som verksamhetsfält men hela tiden med internationell utblick.

Vem är du?
Vi tror att du är en driven och självständig person som just fyllt 60/65 eller närmar dig 70. Kanske att du just lämnat eller trappat ner ett arbetsliv som företagare, konsult, socionom, handläggare eller anställd inom ekonomi, administration eller något annat spännande yrke. Nu vill du kliva in i den ideella sektorn och bidra med din kompetens och tid. Du ser, liksom vi, värdet av att vara klok, mogen och ha lång arbetslivserfarenhet. Du är dedikerad och vill genomföra ditt arbete noggrant och professionellt. Du vill känna glädje i ditt uppdrag och har därför noga övervägt ditt engagemang. Vi hoppas att du kan tänka dig att vara engagerad under 1-2 år. Du är intresserad av MR-frågor men behöver inte ha erfarenhet av frågan människohandel – vi ger dig en introduktion. Vi är redan nu oerhört glada för din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler nära Slussen i Stockholm.

När? Hur länge? Omfattning?
Start mars 2020 och 1-2 år framåt. Behovet utgör 20 timmar i veckan fördelat på en till två personer. Det rör sig alltså om två halvdagar i veckan. Givetvis med uppehåll för semester, jullov mm. Vi tror att den bästa lösningen är att två personer bildar ett team och fördelar arbetsuppgifterna sins emellan. Kanske att ni redan känner varandra och vill bilda ett team i detta uppdrag. Volontäruppdraget är självständigt och fritt. Arbetsuppgifter; att stärka upp arbetet på kansliet i Stockholm – ekonomi, protokollföring, dokumentation och administration. Känner du igen dig och vill veta mer? Ring eller maila – vi vill gärna få kontakt med dig. anneli.avelin@imtr.se telefon: 073-073 75 01.